Dag van de Gastbeleving 2018, circulariteit en duurzaamheid centraal

Op 20 november 2018 organiseerde Integron met Albron voor de tweede keer de Dag van de Gastbeleving. Ditmaal in The Green House in Utrecht.

Facilitair professionals kregen een rondleiding door The Green House, het compleet circulaire gebouw in Utrecht, onder leiding van Jacob-Jan Bos, Manager sales & business projects bij Albron. Daarnaast verzorgde Mark Hartmans, Manager marketing & business development bij Albron een sessie over hoe je impact maakt met circulariteit in het bedrijfsrestaurant.

“Hoe ga je nu in je bedrijfsvoering verduurzamen? Het blijft nog steeds een grote uitdaging voor facilitair professionals om dat goed op de kaart te krijgen. We zien ook steeds meer dat de eindconsument bepalend wordt voor wat er geboden wordt.”  

Jacob-Jan Bos – Albron

Lancering Facility Beleving in Nederland 2018/2019

Op de Dag van de Gastbeleving werd het nieuwe rapport Facility Beleving in Nederland 2018/2019 gelanceerd door Kay Sijbrandij, Consultant Facility Beleving bij Integron. Tijdens deze sessie werd ingegaan over hoe de eindgebruiker kijkt naar circulariteit en duurzaamheid. Zo stelt slechts 7% (in sterke mate) van de ondervraagden dat de eigen organisatie bezig is met verduurzamen. 15% zegt (in sterke mate) dat het facilitair bedrijf hier een prominente rol in moet spelen. Bijna de helft van de medewerkers is overigens bereid meer te betalen voor duurzame producten en/of diensten.

“Dit jaar hebben we als thema circulariteit en duurzaamheid uitgelicht. Hoe gaan we ermee om en hoe leeft het onder ons als facilitair professionals? We moeten in de toekomst duurzamer omgaan met onze grondstoffen en materialen en daar circulaire concepten aan wijden. Als we dit niet doen heeft de volgende generatie op onze mooie planeet wel een probleem.”  

Kay Sijbrandij – Integron

Lees ook: Facility Beleving in Nederland 2018/2019: excellente én zichtbare facilitaire dienst zorgt voor hogere productiviteit en lager ziekteverzuim

Provincie Groningen heeft beste facilitair bedrijf en wint Facility Beleving Award 2018 van Integron.

Elk jaar helpt Integron ruim 60 organisaties middels onderzoek en advies de prestaties van het facilitair bedrijf inzichtelijk te maken en te verbeteren. We reiken jaarlijks de facility beleving award uit aan de best presterende organisatie op het gebied van facility beleving. Genomineerd dit jaar waren de ANWB, Gemeente Krimpen aan den IJssel en Provincie Groningen. Laatstgenoemde nam de prijs tijdens de dag van de Gastbeleving in ontvangst.

“Wij proberen goed in te spelen op de uitkomsten van de facility belevingsonderzoeken en deze terug te communiceren naar onze klanten.”  

Cees Tetteroo – Facility Manager, Provincie Groningen

Deel dit artikel!

Vrijblijvend adviesgesprek, een prijsopgave, of meer informatie?

Vraag gratis advies of informatie aan via onderstaand formulier.Privacy en cookie statement

Ik help je graag verder

Contact-Kay

Kay Sijbrandij

Lees ook…

2020-05-15T11:48:20+00:00Tags: , |
Ga naar de bovenkant